Om FOGG

FOGG Gildeskål er et nisjemerke spesialisert på high-end luer, skjerf og ulltrøyer for menn. Inspirert av oppdagere, sjømenn og måten de har kledd seg, designer de for den moderne eventyreren som ikke kompromisser på stil eller etikk.

Historien bak
FOGGs første luer ble solgt på nachspiel. Den ene gründeren strikket en lue til kjæresten sin, og hans venner syntes den var kul og ville ha lik. Slik startet vi med å strikke luer på bestilling til hiphop miljøet i Bodø og Oslo, Merket har vokst sakte og sikkert siden oppstart i 2011, med en økende og lojal tilhengerskare, som ofte påpeker passformen på luene som unik.

Fun fact: Norsk hip hops gudfar, Tommy Tee, var den første kunden som bestilte flere luer, og den originale FOGG-lua, «T»,  er derfor oppkalt etter ham. Denne lua er en av bestselgerne og håndstrikkes fremdeles til kundenes begeistring


FOGG Gildeskål
Plaggene er i rene naturmaterialer, hovedsakelig ull som har lange tradisjoner i nord. Plaggene er kortreiste, en del produseres i Norge av norsk ull. Materialene og produksjonen har høy kvalitet, noe som gir bærekraftige produkter som tåler mange sesonger i garderoben og et rent design sørger for stilfullt tilbehør som fungerer i mange settinger.

Designduoen bak FOGG Gildeskål, er søstre oppvokst i Gildeskål. Med førstehåndskunnskap fra Nordlandskysten vet de hvor vanskelig det er å være velkledd når kulden biter – og de bruker denne erfaringen fra arktisk klima og sine profesjoner som bunadsmester og arkitekt til å skape rene ullplagg som kombinerer moderne design og tradisjonelt håndverk.

«Visjonen vår er å gjøre verden varmere ved å dele den Arktiske livsstilen og tenkemåten.»
Gøril Pedersen, daglig leder FOGG Gildeskål

Inspirert av Arktis
Ullundertrøya er en del av den stolte tradisjonen til fiskere langs kysten. De har alltid vært avhengig av varme klær i det tøffe klimaet. Undertøyet ble laget av den fineste, mykeste og varmeste saueulla av kvinnene som drev gården og ventet på at mennene skulle komme trygt hjem. Undertøyet var en så selvsagt del av fiskernes påkledning at de kalte det «under», siden det var det de alltid bar under, innerst mot kroppen.

Denne klassiske fiskerundertrøya har inspirert oss til å lage vår versjon hvor vi bruker den fineste italienske merinoulla og oppdaterer «under» til en moderne singlet som gjør livet komfortabelt som er perfekt til å ha på i de nordnorske sommernettene eller under skjorten en kald vinterdag.

«Kunden vår er trendy og bevisst, og det er alltid i fokus når vi designer.»
Frøydis Pedersen, kreativ leder FOGG Gildeskål

FOGG Gildeskål har designet lue for Øyafestivalen, Norges største musikkfestival, og noen av Norges mest profilerte rappere bruker merket.

Her kjøper du FOGG Gildeskål
FOGG Gildeskål distribueres gjennom merkets egen nettbutikk fogg.no, og brand store FOGG Gildeskål shop, samt i 15 butikker og nettbutikker i Norge.

Møt designerne

 • FOGG_Gildeskal_Gøril_Pedersen

  Gøril Pedersen

  Daglig leder & designer

 • FOGG_Gildeskal_Frøydis_Pedersen

  Frøydis Pedersen

  Kreativ leder & designer

Updating…
 • Du har ingen produkter i handlekurven.